Home
Contact
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden
IMG 5044

WELKOM AAN BOORD

Puttertjes

Unieke handgemaakte desembolletjes van bakkerij Putter met huisgemaakte aïoli en tomatensalsa 

€ 7,00

Bistro Borrel Plateau

Warme grillworst van de grill, 4 bitterballen met mosterdmayo, 4 kaasstengels met sweet-chili gember saus, manchego kaas en honing

€ 16,50

Charcuterie Plateau 

2 soorten Catalaanse fuet, dungesneden Serranoham, Nocellara olijven, twee broodjes en tomatensalsa

€ 19,50

Plateau du mer 

2 verse gebakken sardines, gefrituurde inktvis met cocktailsaus en 2 krokante gamba’s 

€ 16,50

DE VERZAMELING

De verzameling

- vanaf 2 personen -  
Onze beroemde én populaire plank van een meter.  
Aangepast aan de tijd van nu en voor ieder wat wils!  
De traditionele verzameling is standaard samengesteld uit diverse koude en warme lekkernijen: o.a. diverse charcuterie, carpaccio`s, twee soorten visgerechtjes, Mediterraanse kaas, kroketjes, soepjes, kaasfondue, kaaspasteitjes, toast en broodjes

€ 18,50 p.p.

De verzameling tres chique

Al het bovenstaande van de traditionele verzameling, uitgebreid met warm gerookte zalm, een garnalensoepje, een extra kroketje en gerookte paling van onze Jan 

€ 24,50 p.p.

Extra bij te bestellen

Cocktailtje van rivierkreeftjes en garnaaltjes € 4.75 
Extra gerookte paling (50gr.) € 9.50 
Twee extra desembroodjes € 3.00 
Extra mini kaasfondue € 3.50
Portie frietjes met Zaanse mayonaise € 4.50 
Dagverse oesters met vinaigrette en citroen p.s. €4.50 

VOORGERECHTEN

Ossenhaas carpaccio ANNO 1993 

Carpaccio van Hollandse ossenhaas met Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise, Pergamena en pittenmix

€ 19,50

Truffel carpaccio

Carpaccio van Hollandse ossenhaas met truffel-manchego, rucola, truffelmayonaise, Pergamena en nootjes 

€ 21,50

Plateau ‘Jan des la Kommer’ 

Gerookte paling en zalm van onze Jan en Jans met toast, kruidendipje, boter en een kleine frisse salade met garnaaltjes 

€ 23,50

SOEPEN

Pomodorisoep

met crème fraîche en basilicumolie 

€ 7,50

Kokos-kerrie soep

met garnering van paprika, prei en wortel

€ 6,50

Rijke Bisque

met garnaaltjes

€ 9,50

Soep van de dag

Uw gastheer of gastvrouw vertelt onze dagelijkse specialiteiten aan tafel

€ 7,50

PETITS

Kleine voorgerechten & verfijnde smaken

Salade Niçoise bistro style 

Tonijn met haricots verts en crème van eidooier met zwarte olijven poeder en little gem

€ 14,50

Bistro tompouce

Gerookte ossenworst en Argentijnse gamba met kerriemayonaise, zoetzure sjalot, gelei van mango en brioche croutons

€ 13,50

Een bietje zalm

Verse zalm, ingelegd in rode biet, in combinatie met pannacotta van rode biet, bieten crème met drop, gemarineerde choggiabiet, hangop en vinaigrette van bleekselderij 

€ 12,50

Watermeloen tartaar

Geïnspireerd op een gerecht van de Librije; steak tartaar gemaakt van watermeloen met piccalilly mousse, crème van gepofte paprika, ingelegde bloemkool en wortel

€ 10,50

Beef tataki

Tataki van rundvlees met gemarineerde beukenzwam,  
Oosterse soja marinade en wasabi nootjes 

€ 11,50

Picobello

Gevulde portobello met geitenkaas, noten crumble en gebrande perzik

€ 11,50

HOOFDGERECHTEN

Vakmanschap van onze grill, zorgvuldig geselecteerde hoofdgerechten met vlees uit eigen slagerij.

De grootste stukken vlees worden bereidt op de houtskoolgrill, zoals het hoort!

Sjaak steak (250 gram)

Malse biefstuk met groene pepersaus

€ 25,50

Tournedos de Paris (200 gram)

Met onze ‘Café de Paris’ hollandaise saus, gemaakt met authentieke Franse kruiden

€ 34,50

Le petit Paris (150 gram)

Ossenhaasbiefstuk maar dan in 't klein, natuurlijk ook met die heerlijke 'Café de Paris' saus

€ 25,50

Chateau Briand (400) - om te delen, of alleen te bestellen!

Het zachtste vlees dat er is… met Madeira jus 

€ 69,00

Colosal (500 gram) - om te delen, of alleen te bestellen!

Dubbele Sjaak steak, voor de liefhebber! Met groene pepersaus 

€ 51,00

Hollandse Ribeye (350 gram)

Met zwarte knoflookschuim

Alle vlees- en vishoofdgerechten worden geserveerd met friet, mayonaise, huisgemaakte compote van rood fruit en salade 

€ 38,00

KLASSIEKERS & VIS

Yakatori

Onze bekende rundvleesspies op Japanse wijze gekruid met sweet-chili gembersaus 

€ 23,00

Bistro saté

Van varkenshaas met satésaus, atjar tjampoer, kroepoek, crispy uitjes en pinda’s

€ 23,00

De Schippersburger

Handgemaakte 100% runderburger uit eigen slagerij met little gem, mosterdmayonaise, Old Heemskerk en krokante pancetta 

€ 23,00

Kalf & Kreeft

Zachte kalfsoester in combinatie met dagverse halve kreeft en huisgemaakte bearnaisesaus

€ 42,50

Zeebaars

Op de huid gebakken zeebaars met gegrilde citroen en antiboise

€ 28,00

Catch of the day

Samen met onze visleverancier Jan op zoek naar de mooiste 
dagverse vis

dagprijs

PLATEAU DU 'UITGEESTER'MER

- per 2 personen -

Catch of the day met 2 gebakken sardines, 2 crispy gamba’s en calamares met diverse bijpassende sauzen

€ 29,50

aan te vullen met:

Oesters p.s. € 4,50
halve kreeft € 15,00

VEGA & SALADES

Gorgonzola gnocchi

Zachte gnocchi met schuim van gorgonzola, doperwtjes en gebakken kingboleet 

€ 23,50

Salade tagliata

Getrancheerde rundersteak met rucola, gebrande notenmix, Parmezaanse kaas en balsamico uitjes 

€ 20,50

Salade gekarameliseerde geitenkaas 

Rijk gevulde salade met groene asperge, gekarameliseerde geitenkaas en nectarines 

€ 19,50

Salade gamba

Geïnspireerd op de Aziatische keuken; salade met geroosterde gamba’s, wakamé, edamame boontjes en soja dressing

€ 19,50

Bovenstaande gerechten worden zonder frietjes, compote en 
salade geserveerd. U kunt deze uiteraard bij bestellen.  

Bovenstaande gerechten worden zonder frietjes, compote en salade geserveerd.
U kunt deze uiteraard bij bestellen.  

(Extra) frietjes met mayonaise € 4.50 
(Extra) huisgemaakte roodfruit compote € 2.50
(Extra) zomerse salade  € 5.50 
(Extra) saus naar keuze € 2.00 
(Extra) Eendenleverkrullen €4.50