Bistro ’t Schippersrijk is een restaurant wat na vele jaren is uitgegroeid tot een begrip in de regio. Wat begon met een droom is na 29 jaar een geweldig restaurant wat wordt gerund door familie Rijke. Het is allemaal begonnen in IJmuiden, waar Sjaak in 1985 een eigen slagerij begon met Carin aan zijn zijde. Toen in 1993 een oude botenloods op jachthaven Zaadnoordijk te koop kwam, hebben zij hier met hart en ziel een mooie maar kleine Franse bistro opgezet. De hobby groeide uit tot een groot restaurant met – 29 jaar later – heel wat om op terug te kijken.
Sjaak snijdt na al die jaren nog steeds zelf het vlees voor het restaurant. Het slagersvak is hem bijgebracht door zijn vader en opa en hij probeert dit nu zelf door te geven aan zijn dochter Serina. Ook roken en bewerken Sjaak en het keukenteam diverse specialiteiten samen met Jan van den Kommer, de lokale visboer.
Sinds 1 januari 2019 hebben Romano (zoon) en Serina (dochter) de zaak overgenomen en zijn zij ook alle dagen in het restaurant te vinden. Carin: “heel bijzonder om samen met ons gezin de bistro voort te zetten”. Met ontwikkelingen als een trouwprieel op het terras en gezellige evenementen belooft dit veel voor de toekomst!
Serina knipt op 30 mei 1993 het lintje door met de opening van Bistro ’t Schippersrijk, Romano wordt slechts een maand later geboren.
In 2003 werd begonnen met de bouw van Bistro 't Schippersrijk op de huidige locatie.
Wist u dat Romano gek is van speciaalbieren? Hij kan u er alles over vertellen!
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.