Bistro 't Schippersrijk. Het à la carte restaurant aan het Uitgeestermeer.

Diner

Vanaf 17.00 uur is er vanaf de dinerkaart te bestellen

SCHIPPERSMENU

Deze hele winter kunt u zich heerlijk laten verrassen met een 4 tot 7 gangen menu samengesteld door onze sous-chef Martijn. Met zorg de mooiste producten en smaken gecombineerd, wie wil dat nou niet!

4 gangen: €40,- p.p. *

5 gangen: €50,- p.p. *

6 gangen: €60,- p.p. *

7 gangen: €70,- p.p. *

*prijzen zijn exclusief dranken, het menu is alleen per tafel te bestellen

Om u zo goed mogelijk te kunnen laten genieten van het Schippersmenu kunt u op de weekenddagen het menu alléén bestellen wanneer u dit aangeeft bij uw reservering. Indien mogelijk maken wij hier graag een uitzondering op! Vraag uw gastheer of gastvrouw naar de mogelijkheden.

WIJNARRANGEMENT

Onze bemanning adviseert u graag over mooie bijpassende wijnen per glas of per fles!

APERO

Begin uw avond in stijl met een aperitief en een assortiment van heerlijke amuses om alvast de smaakpapillen aan het werk te zetten!

WASABI FLOWERS

Kriebels in je buik met wasabi butterfly shrimp, lemon dip en mini granité van saké lime en wasabi

€ 7,50

OESTERS

Selon Arrivage uit Nederland of Frankrijk, 3 stuks gegratineerd met gerookte zalm en hollandaisesaus

€ 9,50

PUTTERTJES

Unieke handgemaakte desembroodjes uit 't dorp! Lekker met kruidenboter, anijs olie en gerookt zout

€ 5,50

CHARCUTERIE

Zaanse rauwe, gerookte ham van slager Veenvoer uit Assendelft met perziktumtums

€ 6,50

Parmaham (24 maanden gerijpt) met balsamico uitjes

Beide 50 gram per portie

€ 7,50

We zetten de koers uit . . .

SOEP

BISQUE DE HOMARD

Echte gebonden kreeftensoep met sinaasappel-Cognacroom, venkel en Noordzee garnaaltjes

€ 9,50

CATALAANSE SOPA DE TOMATES

Onafscheidelijke tomatensoep met Manchegosnippers, paprika, chorizokroketje en een scheutje brandy de Jerez

€ 6,50

UITGEESTER MOSTERDSOEP

Kruidig, romig en met de groeten van Jan van den Kommer, die voor de gerookte paling zorgt in dit overheerlijke recept

€ 6,50

VASTE KOERS

OSSENHAAS CARPACCIO ANNO 1993

Klassieker van Hollandse ossenhaas, Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise & pijnboompitjes

€ 16,00

HERBIVOOR(AFJE) - vegetarisch

Mini kaasfonduetje, paddestoelensoepje met truffelolie, warme geitenkaas salade, broodjes en vega kroketjes

€ 10,50

NICK'S - vegetarisch

Spreekwoordelijke creatie van onze kok Nick. Mooie wisselende samengestelde vega salade met niks geen lactose en gluten!

€ 16,50

GEWOON JAN

Zeldzaam lekkere warm gerookte zalm en paling van onze buurman Jan van den Kommer met hollandaise en kruidendip, kleine salade met Hollandse garnalen en toast on a stick

€ 19,50

DE VERZAMELING (vanaf 2 personen)

Onze beroemde plank en hét voorgerecht van een meter, lekker met carpaccio, gerookte entrecote, charcuterie, koud gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes ,warme kaasfondue, soepjes, kroketjes, cheesy pasteitjes en broodjes

p.p. € 14,95

MAAK JE VERZAMELING TRES CHIQUE! (vanaf 2 personen)

Bovenstaande plank, maar dan uitgebreid met Jan's warm gerookte paling en zalm, nog een kroketje en nog een soepje

p.p. € 19,95

LES TRUFFES

Mooie, kleine, maar vooral smaakvolle voorgerechtjes met truffel in de hoofdrol

ENTRECOTE CARPACCIO

Koud gerookt met pecannoten, truffelmanchego en crispy gem hart

€ 10,00

CAPRESE 2.0 - vegetarisch

Licht gerookte mozzarella, hazelnoot, gerookte tomaat, truffel & rucola. Een echte smaakbom!

€ 9,00

GEROOKTE ZALM

Met geroosterde Parmaham, hollandaise saus, een kwarteleitje, extra vierge olijfolie en natuurlijk truffel...

€ 11,00

BUTCHERS BEST

Al ons vlees komt uit eigen slagerij. De beste kwaliteit door vakmanschap én toewijding.

RIB EYE (350 gr)

Men neme: dooraderd vlees, een grill en rozemarijn knoflook olie... klaar!

€ 24,50

TOURNEDOS AU FEU BOIS (225 gr)

Ossenhaasbiefstuk met een bearnaisesaus geïnspireerd op de beroemde beurre “Café de Paris”

€ 29,50

LE PETIT TOURNEDOS (150 gr)

Ossenhaasbiefstuk maar dan in ’t klein, natuurlijk ook met die heerlijke “Café de Paris” saus

€ 23,50

SAVOIE LALA (150 gr)

Frans bergklassiekertje in een nieuw winterjasje, kalfsbiefstukje met een tartiflette van reblochonkaas en gerookte tomatenhollandaise

€ 22,50

KENTUCKY STEAK (250 gram)

Chef's personal favorite, Bourbon silveronions, mapleleaf en Jus de veau

€ 21,50

OH OH TOKIO (200 gr)

Oefen je chopstick kunsten! Japanse beef on a stick met een spicy chili-gembersaus, udon noedels, gambas en crispy uitjes

€ 19,50

HOUTSKOOLFILOSOFIE

Oergevoel….een hete houtskoolgrill, een groot stuk vlees en tijd... Per twee personen te bestellen, geniet samen! (meataddicts kunnen 'm natuurlijk ook voor zichzelf bestellen)

CHATEAU BRIAND (450 gram)

De essentie van ossenhaas...

Met zijn tweeën

p.p. € 29,50

Alleen:

 € 59,00

COLOSAL (500 gram)

Reusachtige grote biefstuk

Met zijn tweeën

p.p. € 19,50

Alleen

€ 39,00

BIG RIB (700 gram)

Gigantisch lekkere rib eye

Met zijn tweeën

p.p. € 24,50

Alleen

€ 49,00

Deze grote jongens worden op verzoek vergezelt met Rode wijn-, Peper- of "Cafe de Paris"-saus

SATE 1993

Al bijna 26 jaar hetzelfde... en nog steeds alles huisgemaakt! Varkenshaasspiesjes, spicy satésaus, kroepoek, crunchy uitjes en salade met atjar en spicy mango

€ 17,50

JOHNSON & JOHNSON

(Br)exiting homemade burger, overbakken met pittige Blue Stilton, gegrilde apel, cranberrydip en crispy bacon. (ps. Kan natuurlijk ook zonder de pittige Blue Stilton..)

€ 17,50

FISHIES & VEGGIES

CATCH OF THE DAY

Aantrekkelijk vangstje! Iedere dag een mooie creatie uit eigen kombuis

Dagprijs

PUUR NOORDZEE

Hollandse kust bouillabaise met witvis, garnaaltjes, langoustines, duinprei en Opperdoezer Ronde

€ 22,50

LES PETITS VEGIS - vegetarisch

Laat je verrassen met kleine gerechtjes geïnspireerd op smaken uit de hele wereld

€ 18,50

LE FONDUET - vegetarisch

Samenzang van onze huisgemaakte kaasfondue, lekkere broodjes, rauwkost en een frisse salade

€ 19,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes, seizoensgroenten & homemade compote

Heeft u een allergie of dieetwens? Eet u lactose- of glutenvrij? Maak het kenbaar bij uw gastheer of gastvrouw en hij of zij zorgt ervoor dat de gerechten voor u worden aangepast indien mogelijk!

Contact

Bistro 't Schippersrijk
Lagendijk 3
1911 MT Uitgeest

T 0251 312 626
E info@schippersrijk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten