Bistro 't Schippersrijk. Het à la carte restaurant aan het Uitgeestermeer.

Diner

Vanaf 17.00 uur is er vanaf de dinerkaart te bestellen

IETS TE VIEREN?

Begin uw avond in stijl met een van onze heerlijke mousserende wijnen als aperitief in combinatie met een mooi hapje..

CAVA d’ARCIAC Een tintelende zachtdroge mousse met de smaak van rijp wit fruit met een frisse afdronk. 10 a 12 maanden op fles gerijpt, gemaakt door een aantal kleine wijnboeren. Glas € 4,50 / fles € 23,50

CHAMPAGNE BARONS DE ROTHSCHILD ROSE BRUT Deze speciale rosé Champagne is zijdezacht, mondvullend met hints van rozenblaadjes, aardbeien, zeer licht framboos. Een mooi huwelijk van de grote chardonnay en de unieke, raadselachtige allerbeste pinot noir.  Fles € 99,00

CHAMPAGNE HENRIOT BRUT SOUVERAIN Perfect gestileerde fijne Champagne heeft tonen van citrus is behoorlijk expressief, verfijnde bubbels met een schone afdronk. Deze verfijnde, prachtige Champagne wordt al 7 generaties lang en meer dan 200 jaar gemaakt. Flesje 37 cl. € 37,50 / fles € 59,00

PUTTERTJES 

Unieke handgemaakte broodjes uit ‘t dorp! Lekker met kruidenboter en zonnige tapenade  € 5,50

APERO ITALIANO 

Italiaans Speck met mieriksworteljam en cornichoncrumble € 11,00

Parmaham (16 maanden gerijpt) met balsamico uitjes en gerookte tomaat € 12,50

Truffelsalami met artisjok tapenade en rucola € 10,50

Pistou olijfjes € 3,50

We zetten de koers uit . . .

PANNE?

Vers afgebakken Italiaanse broodjes met kruidenboter, olijfolie en zeezout

€ 4,50

VEEL SOEPS

Kreeftenbisque

met Noordzee garnaaltjes

€ 8,50

Pomodorisoep (GV)

met creme fraiche

€ 5,50

Drie mini soepjes

€ 6,50

Dagsoepje

Vraag naar de soep van de dag!

€ 5,50

OSSENHAAS CARPACCIO ANNO 1993

Klassieker van Hollandse ossenhaas, Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise & pijnboompitjes, een klassiekertje!

€ 15,00

TRUFFEL CARPACCIO

Net iets pittiger met truffelpecorino, truffelmayonaise, rucola en nootjes              

€ 16,00

JAN TO JAPAN (GV & LV)

Laat je verrassen door de huisgerookte paling en zalm van Jan van den Kommer, Tokio style!

€ 17,50

KAASKOPJE (V)

Cocktailtje artisjokpesto, tomaatjes en gefrituurde mozzarella, mini kaasfonduetje, paddestoelensoepje met truffelolie,  broodjes en een vega kroketje

€ 10,50

ZALM TATAKI (kan ook GV & LV, vraag de bediening)

A la minute geroosterde zalmsashimi met een “bite” van komkommer en prei, pittige furikake kruiden, kikoman en wasabi

€ 13,50

'T FUIKJE 

Dichterbij huis voor Jan, warm gerookte zalm met hollandaise en kruidendip, gerookte paling met toast en een kleine cocktail  met Hollandse garnalen

€ 19,50

DE VERZAMELING (vanaf 2 personen)

Onze beroemde plank en hét voorgerecht van een meter, Lekker met o.a. kaasfondue, soepjes, carpaccio`s, charcuterie, koud gerookte zalm, kroketjes, kaaspasteitjes en broodjes

p.p. € 14,95

MAAK JE VERZAMELING TRES CHIQUE! (vanaf 2 personen)

Bovenstaande plank wordt nog lekkerder met Jan`s warm gerookte paling en pulled zalm, nog een kroketje en een dagsoepje

€ 19,95

IETS UITGEBREIDER?

Maak ‘m nog groter met kleine hapjes & maak `m compleet gelukkig

Gerookte paling

€ 8,00

Puttertjes met kruidenboter en tapenade

€ 5,50

Portie frietjes met mosterdmayonaise

€ 2,50

Bordje zomerse salade 

€ 2,50

ZONNIGE SALADES

TOKYO SHRIMPS (LV)

Oosterse salade van Chinese kool, paksoi, radijs, gewokte  garnalen en sesam 

€ 17,50

ZALM & ASPERGES (GV & LV)

Geplukte salade met biet, spinazie, wortel, groene asperges, a la minute gebakken zalmchuncks en truffelolie

€ 19,50

BRIE & NOTEN (V)

Warm uit de oven met rozemarijn en honing, knapperige salade, noten, zoete uitjes en balsamicodressing

€ 16,50

BUTCHERS BEST

Al ons vlees komt uit eigen slagerij. De beste kwaliteit door vakmanschap én toewijding.

RIB EYE (350 gr)

Dooraderde lendebiefstuk met een rozemarijn knoflook olie

€ 24,50

TOURNEDOS AU FEU BOIS (225 gr)

Ossenhaasbiefstuk met een bearnaisesaus geïnspireerd op de beroemde beurre “Café de Paris”

€ 29,50

LE PETIT TOURNEDOS (150 gr)

Ossenhaasbiefstuk maar dan in ’t klein, natuurlijk ook met die heerlijke “Café de Paris” saus

€ 23,50

SALTIMBOCCALALA (150 gr)

Italiaans kalfsklassiekertje in een nieuw jasje, Salie flavoured parmaham, parmezaanse kaas en Marsala jus

€ 22,50

VITELLO & CHEESY TONATO (150 gr)

Gegrild kalfsbiefstukje overgoten met een melt van tonijn, gruyère en  tomaten Hollandaise schuim

€ 21,50

CHEF STEAK (250 gram)

Een mooi stuk vlees van de grill, truffelboter en een goede volle rode wijnsaus van de Toscaanse heuvels

€ 19,50

YAKATORI

Heerlijke rundvleesspies met Japanse kruiden en een spicy chili-gembersaus

€ 18,50

HOUTSKOOLFILOSOFIE

Oergevoel….een houtskoolgrill, een goed groot stuk vlees, een beetje tijd en liefde van de koks…

CHATEAU BRIAND (450 gram)

De essentie van ossenhaas met een volle rode wijnsaus

Met zijn tweeën

p.p. € 29,50

Alleen:

p.p. € 59,00

COLOSAL (500 gram)

Reusachtige grote biefstuk met green peppersaus

Met zijn tweeën

p.p. € 19,50

Alleen

€ 39,00

FISHIES 

CATCH OF THE DAY

Samen met onze visleveranciers op zoek naar de mooiste vis! Iedere dag een creatie uit eigen kombuis

Dagprijs

KABELJAUW 'OLD SCHOOL'

Vers mootje uit de Noordzee, gewoon lekker met mosterd-dillesaus

€ 22,50

Zoals u van ons gewend bent worden alle bovenstaande warme hoofdgerechten geserveerd met seizoen groenten en frietjes



ALLEEN MET FRIETJES EN SALADE...

SATE 1993

Bijna geen steak veranderd… en nog steeds alles huisgemaakt! Gemarineerde varkenshaas, spicy satésaus, salade met atjar, kroepoek en crunchy uitjes 

€ 17,50

SURF EN TURF BURGER

Caribisch oerbroodje met burger uit eigen slagerij, peppadew mayonaise, spicy Mango, little gem, rode ui en een black tiger gamba in tempura

€ 19,50

VEGETARISCHE CITY TRIP (V)

Laat je verrassen met heerlijke gerechten geïnspireerd op smaken uit de hele wereld

€ 18,50

Contact

Bistro 't Schippersrijk
Lagendijk 3
1911 MT Uitgeest

T 0251 312 626
E info@schippersrijk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten