Bistro 't Schippersrijk. Het à la carte restaurant aan het Uitgeestermeer.

Diner

Vanaf 16.30 uur is er van de dinerkaart te bestellen

ALL ON BOARD!

PUTTERTJES

Unieke handgemaakte oerbroodjes uit 't dorp! Lekker met kruidenboter en zonnige tapenade

€ 5,50

CHARCUTERIE

50 gram per portie

Zaanse rauwe, gerookte ham van slager Veenboer uit Assendelft met cornichons en zoete mosterdmarmelade

€ 6,50

Parmaham (24 maanden gerijpt) met truffelhoning

€ 7,50

Coppa Stagionata met balsamico uitjes en pijnboompitjes

€ 7,50

DE VERZAMELING (vanaf 2 personen)

Onze beroemde plank en hét voorgerecht van een meter, kaasfondue, soepjes, carpaccio's, charcuterie, koud gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, kroketjes, cheesy pasteitjes, toast en broodjes

p.p. € 14,95

MAAK JE VERZAMELING TRES CHIQUE! (vanaf 2 personen)

Bovenstaande plank, maar dan uitgebreid met Jan's warm gerookte paling en pulled zalm, nog een kroketje en nog een soepje

p.p. € 19,95

MAAK 'M XXXLARGE!

Gerookte paling (50 gr.)

€ 8,00

Twee oerbolletjes

€ 1,75

Mini kaasfonduetje

€ 1,75

Portie frietjes met mosterdmayonaise

€ 2,50

Bordje zomerse salade

€ 2,50

VEEL SOEPS

Hollandse garnalenbisque

Met roulle en croutons

€ 7,50

Uiensoep

Met een bitterbal van Old Amsterdam

€ 6,50

DAGSOEP

van de chef

€ 6,50

DRIE MINI SOEPJES

Laat je verrassen!

€ 6,50

KLASSIEKERS

OSSENHAAS CARPACCIO ANNO 1993

Klassieker van Hollandse ossenhaas, Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise & pijnboompitjes

€ 15,00

TRUFFEL CARPACCIO

Net iets pittiger met truffelmanchego, truffelmayonaise, Sardijnse chips, rucola en nootjes

€ 16,00

GEWOON JAN

Het beste van Jan van den Kommer, dichtbij gerookte zalm en paling met hollandaise, kruidige salade en toast on a stick

€ 19,50

LES TRILOGIES

Kleine drieluikjes

HOLLANDSE GARNAAL

Bisque met Cognacschuim, kroketje met kruidendip, cocktailtje met whiskeymayonaise

€ 9,50

EEND

Terrine van gekonfijte bout met kweepeer, bitterballetje met vijg en gerookt met sinaasappel en limoncello gel

€ 9,50

ZALM

Koud gerookt met wakamé en rettich, warm gerookte met yuzu-sake schuim, grove tartaar met zoetzure komkommer en wasabi

€ 9,50

PALING

Warm gerookt met crostini, soepje met Zaanse mosterd, frisse tartaar met appel, little gem en choggiabiet

€ 9,50

GEITENKAAS - vegetarisch

Kleine crème brûlée met granaatappel en pijnboompitten, kroketje met veenbesdipje, puntje geitenbrie met saffraanpeer, rucola, vijgenbrood

€ 8,50

HOUTSKOOLFILOSOFIE

Oergevoel…een hete houtskoolgrill, een groot stuk vlees en tijd... Laat het vlees alle smaak en geur in zich opnemen...

CHATEAU BRIAND (450 gram)

De essentie van ossenhaas met een volle rode wijnsaus

Met zijn tweeën

p.p. € 29,50

Alleen:

 € 59,00

COLOSAL (500 gram)

Reusachtig grote biefstuk met green peppersaus

Met zijn tweeën

p.p. € 19,50

FILOSOFEER VERDER MET ONS MEE

Extra truffelboter €1,50
Extra eendenleverkrullen €3,50
Gerookte knoflook €1,00
Eekhoorntjesbroodschuim €1,50
Cognacschuim Pierre Seguinot €1,50
Gebakken spek , rode ui en champignons €2,50

BUTCHERS BEST

Al ons vlees komt uit eigen slagerij. De beste kwaliteit door vakmanschap én toewijding.

RIOJA RIB ROAST (400 gr.)

Dooraderde ribeye steak met chimichurri

€ 26,50

TOURNEDOS AU FEU BOIS (225 gr.

Ossenhaasbiefstuk met een bearnaisesaus geïnspireerd op de beroemde beurre “Café de Paris”

€ 29,50

LE PETIT TOURNEDOS (150 gr.)

Ossenhaasbiefstuk maar dan in ’t klein, natuurlijk ook met die heerlijke “Café de Paris” saus

€ 23,50

VITELLO CALABRIA (150 gr.)

Italiaans kalfsbiefstukje met ciambotta (ratatouille uit cilento), ovengebakken tallegiokaas en krokante parmaham

€ 22,50

STEAK TAGLIATA (175 gr.)

Malse rundersteak van de grill, getrancheerd op rucola, balsamicostroop, Parmezaanse kaas en truffelhoning

€ 18,50

SJAAK STEAK (250 gr.)

Gewoon zoals ie hoort... steak uit eigen slagerij met pepersaus

€ 19,50

YAKATORI (200 gr.)

Heerlijke rundvleesspies met Japanse kruiden en een spicy chili-gembersaus

€ 18,50

SATÉ SINDS 1993

Gemarineerde varkenshaas, spicy satésaus, salade met atjar, kroepoek en crunchy uitjes

€ 19,50

IRISH BURGER

Ambachtelijke huisgemaakte runderburger met Guinness uitjes, whiskeystroop, little gem en bacon (extra Mount Callan Cheddar + € 2,50)

€ 17,50

Heeft u een allergie of dieetwens? Eet u lactose- of glutenvrij? Maak het kenbaar bij uw gastheer of gastvrouw en hij of zij zorgt ervoor dat de gerechten voor u worden aangepast indien mogelijk!

FISHIES & VEGIES

FLAT CATCH

Samen met onze visleveranciers op zoek naar de mooiste platvis! Iedere dag een creatie uit eigen kombuis

Dagprijs

KABELJAUW UIT DE NOORDZEE

Puur genieten met een saus van Hollandse garnalen  

€ 23,50

ZALM VAN TINUS

Mootje op z’n lekkerst met een saus van venkel, Pernod en anijs

€ 21,50

LASAGNE UIT DE OVEN

Vegetarische oesterzwam bolognese, knolselderij, mascarpone, Hollandse geitenkaas, kappertjes en Taggasische olijven, uit de oven met antiboise van courgette

€ 19,50

VEGETARISCHE CITYTRIP

Laat je verrassen met heerlijke gerechten geïnspireerd op smaken uit de hele wereld

€ 19,50

LES PETITS FONDUES

Drie kleine kaasfondues met desembrood, bimi en romanesco
Onze eigen kaasfondue, Gesmolten Brie de Meaux &
Raclette van Reblochon

€ 19,50

Alle hoofdgerechten zijn met frietjes, homemade compote en groenten of salade van het seizoen

Contact

Bistro 't Schippersrijk
Lagendijk 3
1911 MT Uitgeest

T 0251 312 626
E info@schippersrijk.nl

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten