Bistro 't Schippersrijk. Het à la carte restaurant aan het Uitgeestermeer.
Home
Contact
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

Dinerkaart

Vanaf 17.00 uur is er van de dinerkaart te bestellen

ALL ON BOARD!

Puttertjes

Unieke handgemaakte oersbroodjes uit 't dorp! Lekker met kruidenboter en zonnige salsa

€ 5,50

Charcuterie 50 gram per portie

Zaanse rauwe, gerookte ham

van Slager Veenboer uit Assendelft met Italiaanse marmelade

€ 6,50

Parmaham (24 maanden gerijpt)

met truffelhoning

€ 6,50

Coppa stagionata

met balsamicostroop en pijnboompitjes

Lekker erbij.. 2 broodjes, Nocellara olijfjes en artisjoktapenade

€ 6,50

€ 4,00

DE VERZAMELING (vanaf 2 personen)

Onze beroemde plank en hét voorgerecht van een meter, kaasfondue, soepjes, carpaccio's, charcuterie, koud gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, kroketjes, cheesy pasteitjes, toast en broodjes

p.p. € 14,95

MAAK JE VERZAMELING TRES CHIQUE! (vanaf 2 personen)

Bovenstaande plank, maar dan uitgebreid met Jan's warm gerookte paling en 2 chili gamba's, een kroketje en een extra soepje

p.p. € 19,95

MAAK 'M EXTRA LARGE

Gerookte paling (50 gr.) € 8,00
2 extra kroketjes, keuze uit vis, vlees of vega € 2,50
Twee oerbolletjes € 1,75
Mini kaasfondue € 1,75
Portie frietjes met Zaanse mayonaise € 2,50
Borjde zomerse salade € 2,50

VEEL SOEPS

Pomodorisoep

met tomaten foccacia en Parmaham

€ 6,50

Thom kha kai

Thaise pittige kip-kokossoep

€ 7,50

Dagsoep

Wisselende soep

€ 6,00

Drie mini soepjes

Laat je verrassen!

€ 6,50

BISTRO KLASSIEKERS 

Ossenhaas carpaccio anno 1993

Klassieker van Hollandse ossenhaas, Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise & pijnboompitjes

€ 15,00

Truffel carpaccio

Net iets pittiger met truffelmanchego, truffelmayonaise, Sardijnse chips, rucola en nootjes

€ 16,00

Gewoon Jan

Gerookte zalm en Paling van onze Jan van den Kommer, een paling bitterbal van Jeroen Los, kruidige salade en toast on a stick, een echte lokale smaaksensatie

€ 19,50

Hollandse geitenkaas

Gewoon lekker warm uit de oven op een crostini van duivenkater, met verse veldsla, little gem, balsamico uitjes, notencrumble en Marsala jam

€ 9,50

LES PETITS

Kleine voorgerechtjes

Noordzee (feestje) 

Een heerlijke garnalenbisque, kruidige salade, gerookte heilbot en een tarbotkroketje

€ 8,50

Voorjaars bonbonnetje (glutenvrij)

Kruidige gemarineerde lamscarpaccio, pittige Grappa pecorino, artisjokpesto, tomaat en walnoten

€ 9,50

Truffelgorgonzola (vegetarisch)

Knapperige roodlof, mini vijgjes, zoete balsamino stroop, pistache en Kletzenbrot

€ 8,50

Tokio zalm (lactosevrij)

Poke bowl 'style' met sushi rijst, tekuan radijs, wakame, sesam, little gem en Japanse dressing

€ 9,50

Gerookte entrecote (glutenvrij)

Persoonlijk door Jan van den Kommer gerookt. Kleine carpaccio met Sherry Manchego, ahorn appel en stroop van Tawny Port 

€ 9,50

ZONNIGE SALADES

Asian salad (gluten en lactosevrij)

Flame roasted koud gerookte zalm met wakame, een chiffonade van takuan radijs en mango-limoendressing

€ 16,50

Tagliata

Sliced steak, rucola, Parmezaanse kaas, balsamicostroop, truffelhoning & geroosterde noten en pitten 
ook lactose of glutenvrij te bestellen 

€ 18,50

Oui, oui, le brie salad! (vegetarisch)

Salade met brie uit de oven, mini vijgjes en pijnboompitjes

€ 16,50

FISHIES

Catch of the day

Samen met onze visleveranciers op zoek naar de mooiste vis! Iedere dag een creatie uit eigen kombuis

Dagprijs

Zeebaars 

Fijne filet van deze jager met een saus van Noorzee schaal- en schelpdieren a la bouillabaise

€ 21,50

VEGA(N)

lala... Lasagne (vegetarisch)

Vegetarische lasagne met geitenkaas, tomaten focaccia en een kleine salade

€ 18,50

Bistro tajines (veganistisch)

Maftoul, reuzencouscous met chermoula kruiden en geroosterde aubergine, puntpaprika en koolrabi ratatouille met Afrikaanse kruiden en een dip van geroosterde chili jelly

BUTCHERS GRILLS

Al ons vlees komt uit eigen slagerij. De beste kwaliteit door vakmanschap én toewijding.

Rib roast (350 gr.)

Dooraderde ribeye steak met chimichurri

€ 25,50

Tournedos au feu bois (225 gr.)

Ossenhaasbiefstuk met een bearnaisesaus geïnspireerd op de beroemde beurre “Café de Paris”

€ 29,50

Le petit tournedos (150 gr.)

Ossenhaasbiefstuk maar dan in ’t klein, natuurlijk ook met die heerlijke “Café de Paris” saus

€ 24,50

Young surf en turf

Kalfsbiefstukje met reuzengarnaal, harissa hollandaise en spicy antiboise

€ 23,50

Sjaak steak (250 gr.)

Gewoon zoals ie hoort... steak uit eigen slagerij met pepersaus

€ 20,50

YAKATORI (200 gr.)

Heerlijke rundvleesspies met Japanse kruiden en een spicy chili-gembersaus

€ 19,50

HOUTSKOOLFILOSOFIE

Oergevoel…een hete houtskoolgrill, een groot stuk vlees en tijd... Laat het vlees alle smaak en geur in zich opnemen...

CHATEAU BRIAND (450 gram)

De essentie van ossenhaas met een volle rode wijnsaus

Met zijn tweeën

Alleen:

p.p. € 29,50
        € 59,00

COLOSAL (500 gram)

Reusachtig grote biefstuk met pepersaus

Met zijn tweeën

Alleen:

p.p. € 20,50
        € 41,00

EN NATUURLIJK...Sate 1993

Gemarineerde varkenshaas met Rem's satésaus, atjar ketimoen, geroosterde kokos, crispy en cassave kroepoek 

€ 18,50

Hamburger 'Duckstyle'  

Hamburger met little gem, gerookte eendenborst, gekarameliseerde appel en balsamico stroop.
Maak hem nog smeuiger met ovengebakken truffeltallegio +€ 2,50

€ 17,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frietjes, homemade compote en groenten of salade (dagelijks wisselend)

Heeft u een allergie of dieetwens? Eet u lactose- of glutenvrij? Maak het kenbaar bij uw gastheer of gastvrouw en hij of zij zorgt ervoor dat de gerechten voor u worden aangepast indien mogelijk!

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten