Home
Contact
Aanmelden
Aanmelden
Aanmelden

WELKOM AAN BOORD

Om te beginnen, hijsen we de zeilen! Begin uw avond samen met een aperitief en één van onze heerlijke starters… 

Puttertjes 

Unieke handgemaakte desembroodjes uit ‘t dorp! Lekker met gezouten roomboter en tomaten-paprika salsa

€ 6,75

Apero Olandese 

Warme verse grillworst en Zaanse ham van Niels Veenboer uit Assendelft, 4 bitterballen met mosterdmayonaise, 2 broodjes met gezouten roomboter

€ 15,50

Apero Italiano

Mortadella pistacchio, coppa stagionata, nocellara olijven, 2 broodjes en artisjok truffel tapenade

€ 19,50

Fruit de (Uitgeester)mer 

Cocktail van rivier kreeftjes, huis gerookte zalm en paling met toast, gezouten boter en kruidendip en 2 dagverse oesters met  vinaigrette van sjalotjes en rode wijn azijn

€ 26,50

DE VERZAMELING
(vanaf 2 personen)

Onze beroemde én populaire plank van een meter. Aangepast aan de tijd van nu en voor ieder wat wils!

De verzameling ‘traditionnel’ is standaard samengesteld uit diverse koude en warme lekkernijen: o.a. diverse charcuterie, carpaccio`s, koud gerookte zalm, tartaar van makreel, Mediterraanse kaas, kroketjes, soepjes, kaasfondue, kaaspasteitjes, toast en broodjes

€ 18,50

DE VERZAMELING TRES CHIQUE
(2 personen)

Een echte vis liefhebber? Maak uw verzameling tres chique
Al het bovenstaande van de traditionele verzameling, uitgebreid met verse tonijn, een garnalensoepje, een extra kroketje en gerookte paling van onze Jan 

€ 24,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met zomerse salade of seizoensgroenten, frietjes met mayonaise en huisgemaakte rood fruit compote 

VOOR DE WIND

Klassieke voorgerechten die niet mogen ontbreken op onze kaart

OSSENHAAS CARPACCIO ANNO 1993 

Carpaccio van Hollandse ossenhaas met Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise, Sardijns flinterdun brood en pittenmix

€ 19,50

TRUFFEL CARPACCIO 

Carpaccio van Hollandse ossenhaas met truffel-manchego, rucola, truffelmayonaise, Sardijns flinterdun brood en nootjes

€ 21,50

HET BESTE VAN JAN EN JANS 

Een frisse salade met paling, zalm en rivierkreeftjes, kappertjes, radijsjes, toast en dressing van verse kruiden 

€ 25,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met zomerse salade of seizoensgroenten, frietjes met mayonaise en huisgemaakte rood fruit compote 

DE OPTIMISTEN

Mooie kleine voorgerechten met verfijnde smaken 

tar-TAARTJE (VG) 

Tartaar van knapperige knolselderij met gekonfijte citroen, zwarte sesam, puntarelle en een gel van tomaat

€ 9,50

GEIT BRÛLÉE (V) 

Romige crème brûlée van geitenkaas 
met calvados appeltjes

€ 12,50

ZALM D’ROP (GV + LV)

Huisgerookte zalm met lak van drop, 
ingelegde venkel en radijs 

€ 13,50

KOK-IELJES (GV

Verse coquilles met chips van parmaham, limoen mayonaise en bieslook olie

€ 15,50

EENDJE ERBIJ 

Gerookte eendenborst met granny smith, frambozen dressing, roodlof en een kroketje van eend 

€ 13,50

BISTRO TARTAAR

Steak tartaar van ons eigen rundvlees met truffelmayonaise, eendenlever, een kwartel eitje, een desembroodje en sardijns flinterdun brood

€ 12,50

KOERS HOUDEN OP GROOTZEIL 

Vakmanschap van onze grill, met zorg geselecteerde hoofdgerechten uit eigen slagerij 

SJAAK STEAK (250 gram) 

Met rodewijn saus en bourbon-uI

€ 23,50

RIB EYE (400 gram)

Met Argentijnse chimichurri 

€ 36,00

TOURNEDOS DE PARIS (200 gram)

Ossenhaasbiefstuk met onze ‘Café de Paris’ hollandaise saus, een saus gemaakt met echte Franse kruidenboter kruiden

€ 33,50

LE PETIT PARIS (150 gram)

Ossenhaasbiefstuk maar dan in ’t klein, natuurlijk ook met die heerlijke ‘Café de Paris’ hollandaise saus

€ 26,50

VITELLO E TONATO 

Zacht gegaarde kalfsoester (150 gram) uit eigen slagerij geserveerd met zachte 
tonijn filet (80 gram) van de plancha met antiboise

€ 32,50

CHATEAU BRIAND (400 gram)

De essentie van ossenhaas met een volle rode wijnsaus
Met zijn tweeën € p.p. 33,50 |Alleen € p.p. 67,00

COLOSAL (500 gram)

Reusachtig grote biefstuk met groene pepersaus
Met zijn tweeën: € p.p. 23,50 Alleen: € p.p. 47,00

KABBELENDE KLASSIEKERS, VEGETARISCHE VERRASSINGEN EN DAGVERSE VIS

YAKATORI (LV)

Rundvleesspies op Japanse wijze met spicy chili-gembersaus

€ 22,00

BISTRO SATÉ 

Van varkenshaas met satésaus, atjar tjampoer, geroosterde kokos, crispy uitjes en cassave kroepoek

€ 22,00

JALAPEÑO BURGER 

Rundvlees burger met rode port ui, kropsla, augurken relish en jalapeño cheddar. Deze kaas wordt alleen voor ons gemaakt door de kaasmeesters van Kaasfort Amsterdam! 

€ 22,50

FAGOTTI GORGONZOLA E NOCI (V) 

Italiaanse fagotti (pasta) gevuld met gorgonzola, geserveerd met kweepeer, notencrumble en beure blanc van limoen

€ 20,50

VEGGIE OF THE DAY (V) OF CATCH OF THE DAY

Onze koks maken elke dag een wisselend vegetarisch hoofdgerecht en kopen de lekkerste vis in! 
De bemanning vertelt u er graag meer over

dagprijs

IK ZAL’M MAAR NEMEN.. 

Zalmfilet op de huid gebakken met hollandaise schuim en kaffir olie 

€ 26,50

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met zomerse salade of seizoensgroenten, frietjes met mayonaise en huisgemaakte rood fruit compote 

SALADES

BURRATINA SALADE (V) (GV) 

Verse Italiaanse Burratina met tomaat, rode ui snippers, bieslook olie en basilicum mayonaise

€ 21,50

TAGLIATA SALADE 

Salade met getrancheerde runder steak met puntarelle, notenmix, Parmezaanse kaas en balsamico uitjes

€ 19,50

HET BESTE VAN JAN EN JANS

Een frisse salade met paling, zalm en rivierkreeftjes, kappertjes, radijsjes, toast 
en dressing van verse kruiden (als hoofdgerecht)

€ 35,50

Bovenstaande salades worden zonder bijgerechten geserveerd

Bijgerechten:

Provençaalse roseval aardappeltjes, lekker uit de oven: € 4,50
Home made groenten quiche: € 4,50
(Extra) frietjes met mayonaise: € 4,50
(Extra) huisgemaakte roodfruit compote: € 2,50
(Extra) zomerse salade met watermeloen en feta: € 4,50

Sauzen:

▪ spicy chili gember 
▪ gorgonzolasaus 
▪ rode wijnsaus 
▪ pepersaus
▪ café de paris-hollandaise saus

€ 2,00

Deze website maakt gebruik van cookies

Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten