
Bistro 't Schippersrijk. Het à la carte restaurant aan het Uitgeestermeer.
Unieke handgemaakte oerbroodjes uit 't dorp! Lekker met kruidenboter en zonnige tapenade
€ 5,50
50 gram per portie
€ 6,50
€ 7,50
€ 7,50
Onze beroemde plank en hét voorgerecht van een meter, kaasfondue, soepjes, carpaccio's, charcuterie, koud gerookte zalm, Hollandse garnaaltjes, kroketjes, cheesy pasteitjes, toast en broodjes
p.p. € 14,95
Bovenstaande plank, maar dan uitgebreid met Jan's warm gerookte paling en pulled zalm, nog een kroketje en nog een soepje
p.p. € 19,95
€ 8,00
€ 1,75
€ 1,75
€ 2,50
€ 2,50
Met roulle en croutons
€ 7,50
Met een bitterbal van Old Amsterdam
€ 6,50
van de chef
€ 6,50
Laat je verrassen!
€ 6,50
Klassieker van Hollandse ossenhaas, Parmezaanse kaas, rucola, mosterdmayonaise & pijnboompitjes
€ 15,00
Net iets pittiger met truffelmanchego, truffelmayonaise, Sardijnse chips, rucola en nootjes
€ 16,00
Het beste van Jan van den Kommer, dichtbij gerookte zalm en paling met hollandaise, kruidige salade en toast on a stick
€ 19,50
Kleine drieluikjes
Bisque met Cognacschuim, kroketje met kruidendip, cocktailtje met whiskeymayonaise
€ 9,50
Terrine van gekonfijte bout met kweepeer, bitterballetje met vijg en gerookt met sinaasappel en limoncello gel
€ 9,50
Koud gerookt met wakamé en rettich, warm gerookte met yuzu-sake schuim, grove tartaar met zoetzure komkommer en wasabi
€ 9,50
Warm gerookt met crostini, soepje met Zaanse mosterd, frisse tartaar met appel, little gem en choggiabiet
€ 9,50
Kleine crème brûlée met granaatappel en pijnboompitten, kroketje met veenbesdipje, puntje geitenbrie met saffraanpeer, rucola, vijgenbrood
€ 8,50
Oergevoel…een hete houtskoolgrill, een groot stuk vlees en tijd... Laat het vlees alle smaak en geur in zich opnemen...
De essentie van ossenhaas met een volle rode wijnsaus
p.p. € 29,50
€ 59,00
Reusachtig grote biefstuk met green peppersaus
p.p. € 19,50
FILOSOFEER VERDER MET ONS MEE
Extra truffelboter €1,50
Extra eendenleverkrullen €3,50
Gerookte knoflook €1,00
Eekhoorntjesbroodschuim €1,50
Cognacschuim Pierre Seguinot €1,50
Gebakken spek , rode ui en champignons €2,50
Al ons vlees komt uit eigen slagerij. De beste kwaliteit door vakmanschap én toewijding.
Dooraderde ribeye steak met chimichurri
€ 26,50
Ossenhaasbiefstuk met een bearnaisesaus geïnspireerd op de beroemde beurre “Café de Paris”
€ 29,50
Ossenhaasbiefstuk maar dan in ’t klein, natuurlijk ook met die heerlijke “Café de Paris” saus
€ 23,50
Italiaans kalfsbiefstukje met ciambotta (ratatouille uit cilento), ovengebakken tallegiokaas en krokante parmaham
€ 22,50
Malse rundersteak van de grill, getrancheerd op rucola, balsamicostroop, Parmezaanse kaas en truffelhoning
€ 18,50
Gewoon zoals ie hoort... steak uit eigen slagerij met pepersaus
€ 19,50
Heerlijke rundvleesspies met Japanse kruiden en een spicy chili-gembersaus
€ 18,50
Gemarineerde varkenshaas, spicy satésaus, salade met atjar, kroepoek en crunchy uitjes
€ 19,50
Ambachtelijke huisgemaakte runderburger met Guinness uitjes, whiskeystroop, little gem en bacon (extra Mount Callan Cheddar + € 2,50)
€ 17,50
Heeft u een allergie of dieetwens? Eet u lactose- of glutenvrij? Maak het kenbaar bij uw gastheer of gastvrouw en hij of zij zorgt ervoor dat de gerechten voor u worden aangepast indien mogelijk!
Samen met onze visleveranciers op zoek naar de mooiste platvis! Iedere dag een creatie uit eigen kombuis
Dagprijs
Puur genieten met een saus van Hollandse garnalen
€ 23,50
Mootje op z’n lekkerst met een saus van venkel, Pernod en anijs
€ 21,50
Vegetarische oesterzwam bolognese, knolselderij, mascarpone, Hollandse geitenkaas, kappertjes en Taggasische olijven, uit de oven met antiboise van courgette
€ 19,50
Laat je verrassen met heerlijke gerechten geïnspireerd op smaken uit de hele wereld
€ 19,50
Drie kleine kaasfondues met desembrood, bimi en romanesco
Onze eigen kaasfondue, Gesmolten Brie de Meaux &
Raclette van Reblochon
€ 19,50
Alle hoofdgerechten zijn met frietjes, homemade compote en groenten of salade van het seizoen
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.